11 Kasım 2010 Perşembe

Renk Körlüğü hastalarının yaşadığı sorunlar!

Renk Körlüğü Hastaları Hakkında

Renk körlüğü hastaları renkleri ayırt etmedeki güçlükleri durumundan dolayı sorun yaşarlar..

Genellikle renk körlüğü hastaları okuma ve yazmada da problem yaşarlar. Belki hasta farkında değildir ancak okuma ve yazması anormal olabilir, genellikle satırları atlayabilir ve bu sebeple öğrenme güçlüğü çekebilirler, çünkü bu sorun beyne giden bilgi hızını azaltır. Gözle beyin arasında doğru iletişim kuramazlar, bir faks cihazını düşünecek olursak neticede görsel olarak sürekli siyah ve eksik veri iletir.


Chromagen (Kromojen) lens veya gözlükler algıyı değiştirerek renklerin ayırt edilmesini, okuma yeteneğini, yazma yeteneğini geliştirerek senkronizasyonu sağlar ve bilgi hızını değiştirir. Özellikle öğrenme güçlüğü yaşayan küçük çocuklarda atlanmaması gereken bir durumdur. Renk körlüğü hastaları kırmızı, mavi, yeşil renkleri ayırt etmede sorun yaşarlar, bazı kaynaklarda ki gibi dünyayı siyah beyaz gören renk körlüğü vakaları yok denecek kadar azdır. Örneğin renk körü hastaları kırmızı bir domates çorbasını sadece kahverengi olarak görebilirler.

Renk Körleri genel olarak  işe başlama durumu için istenen, sağlık raporlarında kusurlu olarak algılanmaktadır. Başka bir kusurları olmamasına rağmen sağlık raporundan geçerken önlerine koyulan renk körlüğü testi veya kırmızı, mavi, ve yeşil yün yumaklarının arasında umutlarını yitirmektedirler.

Makina Mühendisliğini bölümünü yüksek bir derece ile bitiren bir gencin gemicilik işletmelerine müracaatı kabul edilip son aşamada sağlık kontrolünde sadece renk körü olması sebebiyle uygunsuzdur raporu alması kabul edilemez bir durumdur.

Çünkü renk körü olan kişiler özel gözlük veya kontakt lenslerle renk körlüğü kusurlarını giderebilirler. Renk Körlüğünün şu an itibarı ile tedavisi mümkün değildir. Ancak kullanacakları Kontakt lens veya gözlük renk körü hastasının yaşam standartları geri vermektedir.

Kromojen renk körlüğü lensleri kişilerin hayat standardını geri kazandırır. Kromojen lensleri kullandığınız sürece meslek hayatınızı yapmanıza engel olan tüm etkenler ortadan kalkmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder